VoIP Hardphones

Voip toestel

Ze zien er uit als telefoons en ze doen enkel dienst als een telefoon... Maar toch is een hardphone geen telefoon. Ontdek hier alles over VoIP telefoontoestellen.

Wat is een hard phone

Een hard phone is qua uiterlijk vergelijkbaar met de oude, analoge telefoons maar zijn eigenlijk een computer dat aangesloten wordt op je IP-netwerk. Deze kleine, onzichtbare computer dien je echter niet telkens op te starten. Eens het ingesteld is en verbonden met je telefooncentrale zal het volcontinu luisteren of er een gesprek tot stand dient te komen.

Het grote voordeel van hard phones is dat het voor 100% onafhankelijk is van andere apparaten of clients. Is je computer niet opgestart, laptop vergeten, gsmbatterij zo goed als leeg: geen probleem want je bent nog steeds volledig bereikbaar via je hard phone.

We verdelen VoIP hardphones of Voip telefoontoestellen op in drie grote groepen: eenvoudige, standaard en complexe hardphones.

1. Eenvoudige hard phones

Deze soort is de basis en ook de goedkoopste oplossing. Het doet niet meer of minder dan wat men vroeger deed met een analoge telefoon: telefoongesprekken ontvangen en zelf bellen.

Je vind deze instapmodellen al voor €60 / stuk.

2. Standaard hard phones

Met deze telefoontoestellen kan je natuurlijk ook bellen en opgebeld worden maar je kan ook enkele simpele taken verrichten zoals het opzoeken van een telefoonnummer in het centrale adressenboek of enkele statistieken van je eigen telefoongebruik ophalen. Ook hebben deze toestellen een groter geheugen en zal je bijvoorbeeld vlot het nummer van je laatste telefoongesprekken kunnen terug vinden.

Standaard hardphones kosten al vlug tussen de €100 en € 150 / stuk.

3. Geavanceerde hardphones

Deze toestellen zijn het neusje van de zalm en zal je vooral terugvinden bij werknemers die veel gebruik dienen te maken van de telefooncentrale.

Waar dat je bij de standaard hardphones nog aardig veel harde knoppen vindt ( numeriek bord, terugbelknop,. ..) zal je bij de geavanceerde toestellen eerder een groot scherm terugvinden dat mogelijk maakt om de geïnstalleerde software te bedienen. De software dient hier dan vooral om telefonie in goede banen te leiden zoals doorschakelen, meerdere telefoongesprekken op het zelfde moment ontvangen, wachtlijnen,...

Wanneer kies je een hard phone boven een softphone

Een hardphone kan veel maar een softphone heeft nog veel meer mogelijkheden en is eenvoudiger te upgraden. Waarom zou je dan nog kiezen voor een hardphone?

  • Intensief gebruik van de telefoon
  • 100% onafhankelijk van andere toestellen ( pc, mobiele telefoon, … )
  • Werkt los van één bepaald persoon. Beter bruikbaar als algemeen nummer op een bepaalde afdeling
  • Een hard phone heeft één vaste locatie en is dus niet eenvoudig verplaatsbaar door werknemers. De telefoon zal dus vlug vindbaar zijn en kan niet “vergeten” worden

Bespaar op uw nieuwe VoIP telefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte