Prijs telefooncentrale

Ok, je bent overtuigd dat jouw bedrijf nood heeft aan een digitale telefooncentrale omwille van de voordelen en opties. Maar je vraagt je natuurlijk direct af wat de kosten zijn die bij zo'n telefooncentrale horen. Lees hier wat de prijs van een telefooncentrale is.

De 3 prijzen van een telefooncentrale & VOIP telefonie

Net zoals bij de aankoop van een televisie, mobiele telefoon of verwarmen op elektriciteit bestaat de prijs van een telefooncentrale uit verschillende onderdelen:

 1. Aankoopprijs van de hardware ( VoIP server, VoIP clients, … )
 2. Maandelijkse kost van de telefooncentrale
 3. Belminuten te betalen aan de operator
Offerte-aanvraag telefooncentrales

1) Aankoopprijs van een telefooncentrale

Als je een telefooncentrale wenst te kopen, kan dit reeds voor de prijs van €500 maar veel hangt af van de opties die je zelf wenst en dat de telefooncentrale beschikbaar heeft.

De prijs van een telefooncentrale zal afhangen van:

 • Het aantal clients dat je kan aansluiten op je telefooncentrale
 • Of je telefooncentrale ook aansluitingen biedt naar analoge telefonie
 • Aanwezige opties
 • Merk van de telefooncentrale
 • Aantal hardphones en softphones je aankoopt

Richtprijzen:

Als je het onderste uit de kan wenst, zal je al vlug enkele duizenden euro's betalen voor je telefooncentrale. De prijs van een telefooncentrale ligt rond de €500 tot €10.000 of meer. Een klein bedrijf of zelfstandige zal reeds een goedkope centrale kunnen installeren, een bedrijf met 5 vestigingen en 600 medewerkers zal aan de hoogste kant zitten. De prijs van hardphones ligt tussen de €50 en €300.

Offerte-aanvraag telefooncentrales

2) Maandelijkse kostprijs van een telefooncentrale

Dit is een variabel onderdeel van de prijs van een telefooncentrale. Elke leverancier of operator rekent hier andere tarieven aan. Om de details van de maandelijkse kost van een telefooncentrale te weten, lees je best ons artikel: maandelijkse kosten telefooncentrales. We kunnen nu wel zeggen dat dit meestal bestaat uit één of beide opgenomen items:

 • Het aantal accounts of clients (aantal gebruikers of telefoonnummers)
 • Het aantal gebruikte lijnen of maximum aantal simultaan bruikbare lijnen
 • Een combinatie van bovenstaande
 • Geen maandelijkse kosten buiten belminuten

Lees hier alles over de maandelijkse kosten van een telefooncentrale

TIP: telefoongesprekken binnen de zelfde telefooncentrale of binnenlijnen is bij de aankoop van een telefooncentrale gratis.

3) Belminuten aan de operator

Ook al koop je een telefooncentrale je zal steeds een maandelijkse kost hebben. De kost van het bellen naar nummers of personen die buiten je eigen centrale liggen dien je te betalen aan je operator. Sommige operatoren laten je wel gratis bellen naar personen die ook klant zijn bij hun. Zo kan het dus zijn dat bellen van en naar bedrijf A en B geen kosten aangerekend worden.

Bellen naar een ander nummer kost je dus wel geld. Om te weten hoeveel dit is, vraag je best de prijzen op aan je operator of leverancier van de telefooncentrale. Meestal bestaat deze prijs uit een opstartkost en een prijs per minuut.

Richtprijzen:

 • Opstartkost: op aanvraag
 • Prijs per minuut: € 0,10 ( vaste lijnen ) tot € 0,25 ( mobiele telefonie ), afhankelijk of je naar mobiele nummers belt of naar bijvoorbeeld het buitenland belt. 

De prijzen zullen altijd goedkoper zijn dan wat je betaald voor analoge telefonie.

Bespaar op uw nieuwe bedrijfstelefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte