Opties telefooncentrale

Een digitale telefooncentrale opent een waaier aan mogelijkheden om de klant en jouw eigen bedrijf te plezieren. Hier beschrijven we enkele van de meest gebruikte voordelen en opties van een telefooncentrale.

DID (Direct inward dial)

Hier worden binnenlijnen via één bepaald nummer doorverwezen naar een buitenlijn. Zo kan je bijvoorbeeld 100 toestellen hebben die allemaal via één of twee nummers (buitenlijn) bellen. Het spreekt voor zich dat dit voordeel niet haalbaar is in grote bedrijven want daar heb je véél meer buitenlijnen nodig.

Call waiting

Zo kan een toestel een tweede of zelfs derde gesprek opstarten en ondertussen blijven de andere lijnen open. Er kan steeds geswitcht worden tussen de verschillende lijnen.

Call transfer of Call forwarding

Het doorgeven van een ander persoon of zelfs doorverbinden met een andere dienst of kantoor wordt kinderspel met deze functie. Ook doorverbinden met mobiele nummers of softphones is perfect mogelijk.

Automatic ring back

Deze functie geeft een bepaald signaal aan de beller dat er een gesprek gemist is. Wanneer deze dan opneemt wordt het telefoonnummer van het gemiste gesprek gevormd en een gesprek opgestart.

DND Do Not Disturb

Handig als je in meeting of vergadering bent op je eigen werkplek. Als er iemand wenst in te bellen op je toestel zal dit niet rinkelen of jou storen. Je kan dan kiezen voor een doorschakeling of antwoordapparaat.

ACD (Automatic Call Distributor)

De software /telefooncentrale zal automatisch bepalen wie een gesprek doorkrijgt. Dit kan zijn omwille van vorige telefoongesprekken of omdat er een vrij toestel is.

CTI (Computer Telephony Integration)

Hier kunnen relevante gegevens worden opgeslagen en/of doorgegeven worden via mail of opgeslagen worden in een databestand. Een latere analyse of doorschakelen naar de klant wordt zo een pak transparanter en overzichtelijker.

IVR (Interactive voice response)

Door het herkennen van een stem en opdrachten die doorgegeven worden kan de telefooncentrale bepaalde taken ondernemen zoals doorschakelen naar een speciale dienst of zelfs gegevens automatisch afspelen zonder dat de beller iets moet opzoeken. (bijvoorbeeld leverancier of klantengegevens)

Centrale telefoonboek

Het lijkt zo simpel omdat we het allemaal gebruiken op onze smartphone en desktop. Zeker de gebruikers van Apple producten maar een centraal telefoonboek koppelen aan verschillende telefoons is bij bedrijven nog niet zo ingeburgerd en dit meestal omwille van de prijs. Bij een digitale telefooncentrale is deze optie zo goed als standaard.

Call parking

Deze functie maakt het mogelijk om een gesprek in wacht te plaatsen en het gesprek op een ander toestel verder te zetten. Dit is bijzonder handig als je aan je bureau opnam en een levering of bestelling moet gaan controleren of gewoon, als je het gesprek wenst verder te zetten maar reeds wenst te vertrekken naar een andere meeting.

Call pick-up

Zie je dat er een telefoongesprek binnenkomt bij een collega die niet aanwezig is of in meeting zit? Dan kan je via pick-up dit gesprek overnemen via jouw eigen telefoontoestel.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte