Tellefooncentrale voor meerdere vestigingen & thuiswerk

We lazen in het artikel “gratis intern bellen” dat VoIP telefooncentrales een groot voordeel hebben maar ook als je met meerdere vestigingen werkt of van thuis uit ( thuiswerk ) is een VoIP telefooncentrale een goedkope of zelfs gratis oplossing.

Hoe werkt telefoneren met een VoIP telefooncentrale over meerdere vestigingen

We gaan in dit stukje niet de volledige werking uitleggen van een VoIP-telefooncentrale maar enkel benadrukken hoe het komt dat bellen naar andere vestigingen gratis of bijna gratis kan gebeuren als je een VoIP telefooncentrale gebruikt. Of je nu een telefooncentrale gekocht hebt of gehuurd, ( eventueel een telefooncentrale in de cloud ) alle vestigingen zullen met elkaar verbonden worden met een IP-netwerk ( deels je eigen bedrijfsnetwerk en deels het internet (www) ). Je zal dus eigenlijk gebruik maken van het internet en niet van een analoge telefoonlijn omdat zowel de beller als ontvanger op de zelfde telefooncentrale gekoppeld is.

Kosten

De enige kosten die hier dus komen kijken zijn de bestaande internetverbinding en bijhorend dataverkeer & optionele kost bij de leverancier van je telefooncentrale voor het gebruik van een trunklijn. Dit is afhankelijk van je gekozen contract bij je VoIP provider. Niet alleen is een digitaal gesprek dus goedkoper dan een analoog gesprek, het zal ook meer mogelijkheden hebben dankzij Unified Messaging.

Telefoneren met een VoIP telefooncentrale bij thuiswerk

https://www.telefooncentrale.net

Telefoneren tijdens thuiswerk

Tip: thuiswerkers kunnen hun bedrijfsnummer gebruiken van thuis uit.

Het is wel even opletten bij thuiswerk en digitaal telefoneren omdat de internetverbinding van de werknemer gebruikt wordt. Dit is niet alleen een kleine kost voor de werknemer dat vergoed moet worden ( contract thuiswerk ) maar deze dient ook sterk genoeg te zijn om gesprekken vlot te laten verlopen. Een VoIP telefoongesprek gebruikt namelijk meer data en dit op twee manieren: download en upload. Vooral dit laatste is meestal beperkt bij privé internetverbindingen.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte