Digitale VoIP-telefooncentrale koppelen aan je mobiele telefoon

De vele mogelijkheden van de VoIP-telefooncentrale zijn gekend ook dat de digitale telefooncentrale een enorme besparing kan betekenen op je telefoonrekening. Maar hoe zit dit nu met je mobiele telefoonrekening en bellen met je GSM?

VoIP via je mobiele telefoon (GSM): hoe werkt het

Als je met je GSM gebruik wenst te maken van VoIP zal je bij de aankoop of huur van je telefooncentrale ook de mogelijkheid krijgen om de bijhorende Android app of Iphone app te installeren op je gsm / mobiele telefoon. Deze app zal dan gebruik maken van een Wifi of aanwezige 3G/4G verbinding op je smartphone.

Door gebruik te maken van je data-abonnement in plaats van je telefoonabonnement van je gsm, bespaar je flink. Zeker als je met je gsm in het buitenland vertoeft of internationaal wenst te bellen met je smartphone.

Welk data-abonnement dien je te hebben bij VoIP en mobiel bellen

Reken op een verbruik van 80 kbits/s. Omgerekend zal je voor 1GB ongeveer 1.500 minuten kunnen bellen en gebeld worden. Let er wel op dat je je gsm of smartphone natuurlijk ook gebruikt om te surfen, ook andere apps gebruiken je dataverkeer ( updates ). Bekijk je huidig dataverbruik om een schatting te maken of je extra data nodig hebt.

Mobiele telefoon via telefooncentrale

Bel je dan volledig gratis met je smartphone/gsm?

Eigenlijk wel. Enkel dien je rekening te houden met het contract dat je telefooncentrale leverancier je aanbiedt. Als deze factureert aan de hand van gesprekken of openstaande lijnen dan zal je daar een kleine kost voor betalen. Betaal je echter per aangesloten client dan is een gesprek, op je dataverkeer na, volledig gratis.

Zijn er nadelen van VoIP op je smartphone/GSM?

Spijtig genoeg heeft elk voordeel zijn nadeel. Ook hier. Met je smartphone digitaal bellen zal meer van je batterij vragen dan analoog bellen. Dit komt omdat de geïnstalleerde app spraak dient om te zetten in bruikbare datagegevens.

Ook dient er een goede verbinding aanwezig te zijn op je smartphone. Als je een wifi verbinding hebt, zal dit geen probleem zijn maar heb je dit niet dan val je terug op 3G. Dit is een minimum. Beter is dat je 4G beschikbaar hebt. Dan hoef je je echt geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van je verbinding.

Tip: vertoef je veel in een omgeving met slechte verbinding, kies dan een telefooncentrale die een kleine codec ondersteunt.

Voordeel naast goedkoop of gratis: overal bereikbaar met één nummer

Naast goedkoop of zelfs gratis bellen is er nog één groot voordeel van mobiel bellen met VoIP op je smartphone / gsm. Je hoeft je klanten, collega's, leveranciers, … geen meerdere telefoonnummers meer door te geven. Enkel het nummer van de VoIP telefooncentrale volstaat.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte