Telefooncentrale koppelen met software

Ook al kan de telefooncentrale dat je op het oog hebt nog zo veel, je wil niet altijd je bestaande software te vervangen door de meegeleverde software of erger nog, met 2 verschillende softwarepakketten simultaan te werken.

VoIP-telefooncentrale verbinden met je bestaande CRM of ERP-software?

De belangrijkste reden om software met elkaar te combineren is dat alle informatie op 1 plek en één softwarepakket beschikbaar en raadpleegbaar is.

Tegenwoordig zijn de meeste softwarepakketten en telefooncentrales open genoeg om met elkaar te kunnen communiceren maar als een koppeling niet standaard aanwezig is, kunnen de kosten om deze koppeling aan te maken de aankoopprijs of huurprijs van je telefooncentrale aardig omhoog duwen of zelfs verdubbelen. Ook is het niet uitgesloten dat er tijdens of op een later stadium zich enkele problemen voordoen en dan is het de vraag welk softwarepakket ( lees leverancier ) er verantwoordelijk is voor deze problemen.

Om problemen te vermijden kies je best een digitale telefooncentrale waar er een bestaande koppeling mogelijk is met je reeds aangekochte software. De koppeling tussen de telefooncentrale en software zal meestal bestaan uit een koppeling via API of SOAP.

Is deze optie niet aanwezig dan kan je best op voorhand een offerte en schatting aanvragen bij de leverancier van je softwarepakket en bij de leverancier van je telefooncentrale.

Tip: kies een telefooncentrale die een bestaande koppeling heeft of waar de leverancier ruime ervaring heeft met het koppelen van hun telefooncentrale aan jouw softwarepakket.

Populiare softwarepakketten die kunnen gekoppeld worden

Je beschikt nog niet over een crm of erp-software?

Heb je nog geen ERP-software of CRM-software aangekocht maar ben je overtuigd van de voordelen? Kies dan een telefooncentrale dat bestaande koppelingen ter beschikking heeft voor de meest gebruikte softwarepakketten zoals deze die hierboven aangeduid zijn.

Natuurlijk kan je ook hier gewoon kiezen voor een leverancier van telefooncentrales die voldoende ervaring heeft met het leggen van koppelingen naar bedrijfssoftware.

Wat heb ik echt nodig?

Bij het koppelen gaat men al vlug eens dromen over de perfecte wereld waar alles automatisch op het scherm wordt getoverd. Deze wereld bestaat maar is duur, héél duur. Blijf je dus steeds bewust over wat echt nodig is en wat later nog handig kan worden. Wens je te gaan voor de volledige koppeling, dan kan je dit natuurlijk ook véél geld uitsparen. Aan jou en jouw bedrijf de beslissing hoe ver je gaat in het koppelen van je telefooncentrale en andere softwarepakketten.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte