Gratis intern bellen & vergaderen dankzij de telefooncentrale

Is het mogelijk om gratis te bellen via de VoIP telefooncentrale met collega's en zo ja waar moet ik dan op letten als ik naar mijn collega's bel binnen het eigen bedrijf.

Kan ik gratis bellen naar collega's binnen mijn bedrijf? Hoeveel kost intern bellen?

Hier antwoord is vrij eenvoudig: het kost je volledig niets. Als je namelijk belt naar een collega verlaat het gesprek je eigen IP-netwerk ( vast of wifi ) niet.

Een uitzondering is als je werkt met een externe telefooncentrale in de cloud. Dan gaat het gesprek sowieso het internet op om te zoeken naar het andere nummer. Als dit het geval is, kan de provider jou alsnog kosten aanrekenen omwille van het gebruik van de telefooncentrale en trunklijnen.

Wens je enkel gratis te bellen met collega's op één vestiging ( één bedrijf ) dan heb je in principe geen volledige VoIP-telefooncentrale nodig. Je kan dan bellen via je eigen IP-netwerk met afzonderlijke software. Probleem is dan wel dat je sowieso hardphones of softphones dient aan te kopen om te kunnen bellen. De vraag is dan of het niet beter is iets meer te investeren en de volle vruchten te plukken van een volwaardige VoIP-telefooncentrale.

Tip: als je met een externe telefooncentrale werkt kan een gesprek met je collega aanzien worden als volwaardig gesprek en dus aangerekend worden omdat er een trunklijn gebruikt wordt. Vraag dit na bij je leverancier of provider.

Conference calls en Unified messaging

Echt interessant wordt gratis intern bellen wanneer je gebruik begint te maken van de vele mogelijkheden die VoIP biedt. Er zijn veel meer beperkingen met analoge telefonie.

We denken hierbij bijvoorbeeld aan videoconferencing met je collega om een probleem aan te kaarten. Zo dien je geen vergaderruimte te voorzien of je te verplaatsen om zaken te bespreken. Ook tussentijdse opvolging kan hierdoor vlugger en efficiënter worden.

Conference calling via een telefooncentrale

Met meerdere personen een conference call houden via telefoon in plaats van in een vergaderzaal zal ook minder tijd in beslag nemen en door het inloggen op een bepaald uur zal er ook sneller gestart worden.

Tip: hou telefoongesprekken steeds kort en to the point want de aandacht via telefoon verdwijnt sneller. Zeker bij conference calls met meer dan 3 personen.

Extra voordeel van VoIP bellen binnen je bedrijf of vestiging

Voor elk bedrijf, groot of klein, is het belangrijk om informatie bij te houden. Door VoIP calls te koppelen met bijvoorbeeld een mailprogramma zoals Outlook of een CRM-programma wordt de besproken informatie bijhouden kinderspel.

Alle gespreksgegevens kunnen worden bijgehouden en een samenvatting kan aan het gesprek gekoppeld worden. Heb je een sterke module voor handen dan kan het zijn dat het volledige gesprek omgezet wordt in tekst en doorgestuurd wordt via mail. Het wordt een koud kunstje om via mail een samenvatting op te stellen / te bewaren. Ook het opzoeken van besproken items wordt zo mogelijk gemaakt.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte