De telefooncentrale voor meerdere toestellen

Als je een digitale telefooncentrale aankoopt of huurt in de cloud dien je je telefoontoestellen aan te passen of te vervangen. Maar het is ook slim om even na te denken of je één nummer wenst te gebruiken op verschillende plaatsen.

Meerdere telefoontoestellen met één en het zelfde nummer: simultaan of doorschakelen

Volledig nieuw is het niet: er probeert iemand te bellen maar deze weet natuurlijk niet waar je precies bent. De vraag is echter hoe je dit best oplost om alsnog het gesprek niet te missen. Bij een digitale VoIP-telefooncentrale bestaan hier twee mogelijke oplossingen voor:

  1. De eerste mogelijkheid is, zoals vroeger bij analoge lijnen, je basistoestel ( client ) te laten doorschakelen naar je mobiele GSM of smartphone. Of een ander toestel dat zich bijvoorbeeld in het atelier of werkplaats bevindt.
  2. Zo kan je ook je nummer laten doorschakelen naar een andere client met een ander nummer. Bijvoorbeeld een collega als je op vakantie vertrekt.

Automatisch doorschakelen na verschillende beltonen of na bepaalde tijd

Je kan ook de telefooncentrale laten doorschakelen als het langer dan 3 beltonen duurt alvorens je opneemt. Dit kan ook vertaald worden in een bepaald aantal seconden ( bijvoorbeeld na 10 seconden onbeantwoorde gesprekken )

Of nog beter wordt het met de functie Find-Me-Follow-Me. Hier zoekt de telefooncentrale zelf het beste toestel om eerst op te vragen.

Simultaan bellen van meerdere toestellen/clients

Echt interessant vinden we de mogelijkheid om meerdere clients met één en het zelfde nummer simultaan te laten rinkelen. Zo kan je kiezen met welk toestel je de oproep wenst te beantwoorden. Zie je dat het een belangrijke klant is, dan kan je opteren voor een vast telefoontoestel met headphone om aandachtig te kunnen communiceren. Ondertussen kan je opzoekwerk verrichten over openstaande orders of leveringen. Is het een leverancier die toekomt, dan is het misschien handiger om mobiel op te nemen en reeds tijdens het gesprek richting magazijn te kunnen wandelen.

Het kan natuurlijk altijd zijn dat je op één bepaalde client niet wenst gestoord te worden. Dan kan je deze manueel tijdelijk uitschakelen. Natuurlijk kan dit tegenwoordig vanop elke locatie ( remote ) als je telefooncentrale dit toelaat.

VoIP-telefooncentrale: doorschakelen naar het buitenland voor internationale gesprekken

Nog een handige extra van VoIP telefooncentrales is wanneer je in het buitenland bent en je bereikbaar dient te zijn. Of je verwacht een internationaal gesprek.

Je kan dan je telefooncentrale je nummer laten doorschakelen naar je smartphone of gsm. Omdat het grootste deel via internet verloopt zal de kost voor dit gesprek minimaal zijn.

Tip: koop een lokale simkaart met dataverkeer om zo goedkoop te beschikken over 3G/4G in het land waar je bent.

Wens je geen grote kosten voor dataverbruik in het buitenland dan kan je opteren om enkel te bellen als je beschikt over wifi of je koopt een lokale simkaart met een pack voor dataverbruik. In tegenstelling tot belminuten zal je al vlug over 1GB dataverkeer beschikken voor minder dan € 20.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte