Unified Messaging

Unified messaging kan je bijna letterlijk vertalen als gecombineerde berichten. Met Unified Messaging of kortweg UM wordt het dus mogelijk om verschillende soorten berichten of communicatiemethoden met elkaar te combineren. Wat er allemaal mogelijk is en hoe je dit kiest voor je telefooncentrale lees je hier.

VoIP en Unified Messaging: één geheel

Omdat jouw nieuwe VoIP-telefooncentrale over het zelfde netwerk ( IP-netwerk ) loopt als de rest van je communicatie wordt het mogelijk om deze eenvoudig te combineren.

Vroeger was het bijhouden van een telefoongesprek een aardige klus. Het bijhouden van een volledig telefoongesprek, al was het maar de hoofdpunten, was zo goed als onmogelijk. Er diende een verslag opgemaakt te worden en ingegeven te worden op het bestaande IT-systeem. In het beste geval was dit volledig in tekst maar in veel gevallen werd dit gewoon gedaan via PDF of Word-documenten...

Wat valt onder Unified Messiging

Unified Messaging is de vlag dat de lading dekt. Communicatie met leveranciers, klanten of gewoon onder werknemers kan op verschillende manieren zoals:

  • Geïntegreerde voicemail
  • Chat of Instant Messaging
  • SMS
  • E-mails
  • Fax
  • Aanwezigheid en status van een werknemer (in vergadering, ziek, lunch, … )
  • Logging van gesprekken
  • ...

Maar wat Unified Messaging pas echt interessant maakt is de combinatie van de verschillende communicatievormen.

Voorbeeld: heb je net een sms-berichtje gekregen op je mobiele telefoon van een klant? Deze wordt automatisch gekoppeld aan de bestaande communicatie met deze klant. Zo kan je perfect een korte wijziging van een bestelling niet uit het oog verliezen omdat je het zelf vergeet of de bestelling doorgegeven werd aan een ander persoonslid.

Jouw telefooncentrale en Unified Messaging

Bellen is een groot en belangrijk deel van communicatie binnen een bedrijf of kantoor dus deze aanhaken met bestaande andere communicatie zoals fax en mails is een grote stap voorwaarts in de planning. Ook bespaart dit veel geld omdat er geen tijd verloren wordt aan extra input of opvolging.

Zelfs als je geen uitgebreide softwaretoepassingen wenst of logging van telefoongesprekken is UM bij je digitale telefooncentrale handig omdat je sowieso een betere koppeling van gegevens hebt ( werknemers, klanten of leveranciers ) en een centraal telefoonboek met status van alle werknemers.

Het geld dat je hierdoor uitspaart maakt de prijs van een telefooncentrale ruimschoots goed.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte