Telefooncentrale voor grote bedrijven: grote besparing op bedrijfstelefonie

Als je een telefooncentrale wenst te kopen voor een grote onderneming zal deze aankoop waarschijnlijk niet enkel gepaard gaan met het bepalen van een maximum budget. Er is veel meer onderzoek en voorbereiding nodig omwille van mogelijke opties, huidige situatie, overschakeling, continuïteit, bereikbaarheid, noem maar op...

Waar begin je als je een nieuwe telefooncentrale wenst te kopen?

De vraag naar een nieuwe telefooncentrale komt niet vanzelf. Waarschijnlijk zal de vraag gekomen zijn omdat de huidige telefonieconfiguratie haar beperkingen heeft / niet meer voldoet of omdat je gemerkt hebt dat concurrenten of bevriende bedrijven reeds de overstap maakten naar een nieuwe bedrijfstelefonie.

Er zijn enkele vragen die je beantwoord moet zien voor je overgaat tot de aankoop van een centrale:

1. Waar kan het beter in vergelijking met mijn huidige situatie?

Lees hiervoor onze artikels over de voordelen van een telefooncentrale en de mogelijke opties van een digitale telefooncentrale.

2. Wat is momenteel de grootste kost bij telefonie?

Als je weet waar je belangrijkste kost ligt, kan je er ook eenvoudiger op inspelen en dus flink besparen. Is dat internationaal bellen? Zijn dat interne telefoontjes? Zware en misschien overbodige verplaatsingen (UM)? …

3. Wat is gangbaar en mogelijk binnen mijn sector?

Sommige merken en fabrikanten / installateurs hebben ingespeeld op maatwerk waarbij de telefooncentrales geconfigureerd zijn op de noden van bepaalde sectoren zoals de telefooncentrale voor kantoren, bouw, landbouw en voeding, horeca en ook callcenters of helpdesks. Maar ook voor onderwijs ( school / universiteit ), zorginstellingen ( ziekenhuis, rusthuis ) of openbare instellingen & gebouwen ( bibliotheek, gemeentehuis, rijksdiensten, politie, spoorwegen, musea, theater enz... )

Tip: wacht niet met je offerte tot alle vragen beantwoord zijn. Laat je begeleiden door verschillende leveranciers van telefooncentrales. Zo leer je hun opties en mogelijkheden gaandeweg beter kennen en vervolgens kan je de beste keuze te maken!

Wat moet je nog weten naast je bedrijfswensen?

Je huidige telefonieverkeer zal immens zijn en dat is handig want dat geeft je een hoop informatie. Vraag de gegevens op van je telefoonverkeer van de laatste 3 maand of jaar als je seizoengebonden werkt. Met deze gegevens in de hand zoek je een antwoord op onderstaande vragen:

  • Met hoeveel personen werk ik ( en hebben deze personen een telefoon nodig)
  • Hoeveel collega's hebben een buitenlijn nodig
  • Hoeveel gesprekken per maand (handige informatie maar niet noodzakelijk)

Lees zeker ook ons artikel over alle details waar je moet op letten bij de aankoop van een telefooncentrale.

Meerdere vestigingen van je bedrijf of personeel dat thuiswerk doet?

Eén van de grootste voordelen dat een digitale telefooncentrale of VoIP-telefooncentrale kenmerkt is dat het de prijs van intern bellen en conference calls binnen meerdere vestigingen aardig kan drukken. Ook personen die thuiswerk doen, kunnen hiervan profiteren want ze hoeven geen mobiele telefoon (gsm) of eigen vaste lijn meer te gebruiken. Enkel nog een goede internetverbinding is nodig. Lees alles over het gebruik van telefooncentrales in meerdere vestigingen of bij thuiswerk.

Tip: kies voor een partij ( provider ) die erkend is door het BIPT ( Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie ). BIPT erkende providers zijn wettelijk gemachtigd om telefoonnummers aan te maken of bestaande nummers over te zetten.

Internationale gesprekken worden goedkoper met een VoIP-telefooncentrale

Met de hoogste waarschijnlijkheid zal er binnen het bestaande telefoonverkeer aardig wat over de landsgrenzen heen gebeld worden naar collega's, klanten of leveranciers. Dit zou wel eens de grootste besparing kunnen opleveren omdat internationaal bellen met een digitale telefooncentrale slechts een fractie kost van analoge telefonie.

Lees zeker ook ons artikel over alle details waar je moet op letten bij de aankoop van een telefooncentrale.

Bespaar op uw nieuwe bedrijfstelefonie

Telefooncentrale voor bedrijven nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte