Telefooncentrale voor kantoor en bedrijven

De digitale telefooncentrale voor kantoren en bedrijven is niet meer weg te denken. Wat verstaat men onder digitale telefonie en wat zijn de voordelen?

Vernieuwen is in de meeste gevallen een noodzaak omwille van slijtage of apparatuur dat verouderd geraakt. Maar overschakelen naar een digitale telefooncentrale heeft ook nog voordelen behalve een gloednieuwe en eigentijdse oplossing voor telefoneren en telefonie. Hier onze top 10 voordelen van een VoIP-telefooncentrale op kantoor en bij bedrijven in de horeca, bouw, industrie en agricultuur.

Bespaar geld op telefonie

Het eerst punt waar bedrijven voor vallen bij de aankoop of huur van een telefooncentrale is het besparen van geld. Kosten besparen doe je met een telefooncentrale door gratis intern te bellen, goedkoop bellen naar en van het buitenland en bellen over het internet of wifi (thuiswerk) als je niet op kantoor bent.

Bespaar tijd

Ok, je bespaart geld. Maar bij veel bedrijven is geld of kosten besparen niet het allergrootste probleem. Meer werk verzetten met het zelfde aantal personeelsleden of bestaande werknemers ontlasten wel. We geven toe dat dit eigenlijk ook geld kosten bespaart ( minder personeel, betere werktijd en werkplekindeling ). Door gebruik te maken van een digitale telefooncentrale is iedereen beter bereikbaar en verliest men ook minder tijd met de communicatie. Als voorbeeld nemen we een intern gesprek dat opgevolgd moet worden via mail. Bij VoIP kan dit perfect gekoppeld worden en dit zelfs bijna automatisch. Natuurlijk kan je ook vergaderruimte uitsparen dankzij conference calls. ( enkel spraak of met video )

Conference calling

Volledige integratie van communicatie op kantoor

Naast de vele voordelen dat een telefooncentrale aan telefoondiensten biedt, zijn er ook de voordelen dat het biedt aan andere bedrijfsoplossingen. Wat dacht je anders van het feit dat je telefoongesprekken of faxen automatisch omgezet worden in een voicemail of e-mail? Dat bij belangrijke gesprekken of conference calls ook gebruik kan gemaakt worden van video en/of tekst. Zo wordt het bijvoorbeeld perfect mogelijk om via je telefooncentrale een presentatie te geven waar iedereen realtime feedback kan geven.

Mobiel telefoonnummer: overal één nummer: thuis, op kantoor of buitenland

Waar je ook bent, je gebruikt het zelfde telefoonnummer. Geen overbodige telefoonnummers meer op je businesskaartje of onderaan je mails. Met één nummer ben je bereikbaar thuis, op kantoor, onderweg en zelfs in het buitenland.

Mobiele diensten

Waar je ook naar toe trekt, je kan steeds de zelfde diensten blijven aanbieden en er ook gebruik van maken: voicemail, centrale telefoonboek, integratie met andere software, …

Elke gebruiker zijn eigen scherm, instellingen en software ( erp, crm, e-mail, … )

Niet elke dienst, bediende of werknemer gebruikt dezelfde toepassingen van de telefooncentrale. Handig dus dat elke gebruiker van je telefooncentrale haar eigen opstartscherm en functies kan instellen. Een verkoper bijvoorbeeld heeft toegang tot leveringen en klanten en iemand op de HR-afdeling enkel tot interne nummers en bijhorende informatie. Iemand van het management heeft dan weer toegang tot 90% van de gebruikersgegevens zoals beschikbaarheid en belminuten. Om af te ronden heeft een analist op de afdeling finance toegang tot het financiële plaatje per dienst maar geen toegang tot unieke nummers.

Gratis intern bellen

Groot voordeel dat er geen kosten meer verbonden zijn aan telefoneren met collega's of intern werkende consultants of stagecontracten.

Flexibele groei

Enkele bedienden extra in dienst? Een stagecontract of werfleider plaatsen? Geen probleem voor VoIP. Slechts op enkele minuten is dit geregeld. Geen extra kabels of nieuwe toestellen en nummers aanvragen. Je doet alles zelf via je eigen digitale telefooncentrale.

Omschakelen van telecomoperator of internetprovider: geen enkel probleem!

Je telefooncentrale is niet afhankelijk van de telecomoperator of internetprovider. Stap je over naar een goedkopere telecomoperator of gewoon één met betere dienstverlening dan moet je helemaal niets aan te passen aan je telefooncentrale want deze werkt op je eigen netwerk en de provider van je telefooncentrale werkt onafhankelijk tenzij je er voor gekozen hebt om deze te bundelen natuurlijk.

Minder onderhoud in je bedrijfsnetwerk. ( 1 netwerk i.p.v. 2 netwerken )

Het feit dat een digitale telefooncentrale (VoIP) over het zelfde netwerk loopt als je data ( IP-bedrijfsnetwerk/Wifi ) spaart dit een volledige tweede infrastructuur uit waar normaal analoge telefonie op werkte. Dit betekend minder breekwerk om kabels aan te leggen, minder aansluitingen, minder onderhoud, … Je IT-afdeling zal in de wolken zijn met deze aanpassing. Ben je als KMO afhankelijk van externe bureaus, dan zal je slechts één contactpersoon meer hebben om aanpassingen door te voeren.

Klik hier en ontdek de soorten telefooncentrales voor kantoren & telefonistes.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale voor kantoor nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte