Telefooncentrale voor bouwsector & aannemers

Bouwondernemingen met veel personeelsleden en ploegen werken niet op één werkplek samen maar wel aan veel verschillende projecten. De telefooncentrale kan helpen bij e organisatie van de bedrijfstelefonie.

Mobiel en op afstand werken ( thuiswerk, op de werf, op kantoor, buitenland )

VoIP of digitale telefooncentrales maken het mogelijk om op afstand te werken zoals werken op een ander kantoor of via thuiswerk maar dit met één telefoonnummer. Dit maakt je werknemer, ploegleider of zelfs arbeiders zoals metsers, voegers, ... perfect bereikbaar.

Om het volledig super te maken, is het perfect mogelijk om te bellen met je data-abonnement en dus niet via standaard analoge telefonie. Dit bespaart aardig op de de telefoonrekening als je weet hoeveel er steeds gebeld wordt.

Tip: gratis bellen op je data-abonnement i.p.v. analoog bellen bespaart veel geld binnen bouwbedrijven.

Toevoegen of verwijderen van gebruikers

Spijtig genoeg is de bouw ook een sector met een groot verloop van personeelsleden. Door het installeren van apps kunnen telefoonnummers en mobiele telefoons eenvoudig aangepast worden. Ook het instellen van tijdelijke telefoons of apps is mogelijk. Zo kan je centrale nummers toekennen per project. Ook het tijdelijk beschikbaar stellen van een nummer (en app op hun eigen smartphone) aan een onderaannemer is mogelijk en voor het bouwbedrijf zonder risico.

Bepaalde nummers per project

Als je een nummer toekent aan een project en bijvoorbeeld meerdere nummers aan een projectleider, wordt het mogelijk de telefoonkosten van een project perfect onder ogen te krijgen. Wie heeft naar wie gebeld en hoelang.

Door UM ( Unified Messaging ) wordt het mogelijk om alles te combineren met software en dus alles zichtbaar te krijgen per project.

Tip: gebruik één nummer voor een bepaald project zodat alles van het project in beeld gebracht wordt.

Outsourcing van diensten

Het wordt met digitale telefonie een koud kunstje om bepaalde diensten uit te besteden aan derden of zelfs aan een onderaannemer in het buitenland. Klanten zien niet dat er naar het buitenland gebeld wordt of naar een ander bedrijf gebeld wordt. Het nummer blijft hetzelfde en lokaal.

Klik hier en ontdek de soorten telefooncentrales voor de bouwsector.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale voor de bouwsector? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte