Telefooncentrale in de cloud

Eens je overtuigd bent van een VoIP telefooncentrale of digitale telefooncentrale, komt de vraag of je deze niet beter in de cloud beheert dan zelf aan te kopen of een telefooncentrale te huren/leasen. Hier de antwoorden!

Wat is een telefooncentrale in de cloud?

De cloud (wolk) is een modern woord om aan te duiden dat een IT-dienst op afstand beheerd wordt.

We doen dit eigenlijk al jaren met onze websites en domeinnamen. Deze worden ook 24/7 op een beveiligde computer (server) beheerd zodat iedereen er continu aankan of gebruik kan maken van deze diensten. Nu worden internetverbindingen zo sterk en betrouwbaar dat we dit met andere diensten of IT-producten ook kunnen doen zoals software in de cloud, fotobestanden, werkkdocumenten, ….

Tip: sommige bedrijven noemen een cloud ook wel eens SaaS. Dit betekend Software as a Service ( software als een dienst ).

Ook een telefooncentrale of cloud telefonie werkt op de zelfde manier. Jouw telefooncentrale komt op een beveiligde server te staan dat 24/7 bereikbaar is. Het enige dat je zelf nodig hebt is een internetverbinding. Dit hoeft geen breedband te zijn. 3G of 4G op je mobiele smartphone is ook reeds voldoende.

Cloud telefonie

Staat alles in de cloud of niet?

Zoals je hierboven kan lezen staat de volledige telefooncentrale in de cloud. Wat je wel nodig hebt is een client ( smartphone, hardphone, laptop, … ) om met je telefooncentrale te communiceren. Deze communicatie zorgt er direct ook voor dat je voor iedereen bereikbaar bent en ook iedereen kan bellen.

Wens je meer te weten over clients lees dan onze artikels over softphones zoals jouw eigen smartphone, desktop, laptop of tablet of hardphones die het uiterlijk hebben van een analoog telefoontoestel.

Softphones in de vorm van een app op je smartphone, laptop of tablet zijn bij veel telefooncentrale leveranciers inbegrepen in de prijs of zelfs gratis.

Voordelen van cloud telefonie

Een telefooncentrale in de cloud plaatsen heeft enkele belangrijke voordelen in vergelijking met zelf een telefooncentrale kopen of een telefooncentrale huren / leasen. Deze voordelen zijn onder andere:

  • Geen dure aankoop nodig;
  • Je dient zelf geen updates uit te voeren;
  • Behoudt van je bestaande telefoonnummers;
  • Overal ter wereld bruikbaar;
  • ...

Alle voordelen van een telefooncentrale in de cloud lees je hier.

Is een telefooncentrale in de cloud veilig?

Het is soms moeilijk om dingen uit handen te geven maar bij een VoIP telefooncentrale is dit niet zo een slecht idee want je gegevens staan letterlijk bereikbaar op het internet. Een goede beveiliging is dus belangrijk. Lees alles over de beveiliging van een telefooncentrale in de cloud.

Wat kost een telefooncentrale in de cloud?

Als je beslist om te werken met een telefooncentrale in de cloud dan zal je merken dat ook hier gewerkt wordt met 2 belangrijke criteria die grotendeels de prijs bepalen: aantal clients & aantal simultane lijnen ( trunks ). Afhankelijk van het aantal clients en gekozen opties zal je reeds een centrale in de cloud gebruiken vanaf €20 per maand. Wens je meer opties kan dit wel oplopen tot €50 of €100 per maand voor een client. Lees hier alles in detail over de prijs en kost van een telefooncentrale in de cloud.

Tip: Wat de opties van de telefooncentrale betreft, is het de ene aanbieder wat flexibeler dan de andere. Vraag en vergelijk offertes voor een telefooncentrale in de cloud aan om goed te kunnen vergelijken.

Hoe kies je een leverancier of aanbieder van een telefooncentrale in de cloud?

Soms is het appels met peren vergelijken omdat elke leverancier hier een eigen productlijn / service aanbiedt. Jij als klant hebt ook specifieke eisen. Toch zijn er enkele punten waar je kan op letten om de juiste leverancier te kiezen.

Bespaar op uw nieuwe cloud telefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte