Welke aanbieder van telefooncentrales kiezen

Een bedrijf kiezen dat een VoIP-telefooncentrale aanbiedt is niet zo eenvoudig maar gelukkig ook niet weer zo moeilijk. Wij bieden enkele vuistregels aan om jouw keuze makkelijker te maken.

Zoek enkel een bedrijf dat kan bieden wat je zoekt

Een goede tip om je beslissing te vereenvoudigen is om na te gaan wat jij echt wenst en dan pas over te gaan tot een offerteaanvraag. Zo krijg je enkel antwoorden van leveranciers die echt leveren wat jij wenst. Met een beetje geluk hebben ze zelf een offerte klaar waar enkel jouw wensen in staan. Op dat moment kan je prijzen en kwaliteit vergelijken. Dit is belangrijk want sommige leveranciers zullen niet in staat zijn mee te groeien met jouw bedrijf of kunnen gewoonweg niet de opties aanbieden die jij in de toekomst nodig zal hebben.

Vraag offertes aan voor de huidige en toekomstige situatie

Heb je groei voor ogen en denk je dat er op korte termijn extra personeel de telefooncentrale dient te gebruiken dan is het aan te raden om dit te vermelden in jouw offerteaanvraag. Hou rekening met de groei van jouw bedrijf. Er kunnen volumekortingen aangerekend worden.

Bedrijfstelefonie is belangrijk: kijk niet enkel naar de prijs

Telefonie is belangrijk in je bedrijf. Kies dus niet automatisch de goedkoopste aanbieder. Er zijn veel meer zaken waar je rekening dient mee te houden zoals:

  • Heeft de telefooncentrale leverancier ervaring in mijn sector?
  • Wat zijn hun sterkste kenmerken?
  • Mocht ik later extra opties nodig hebben, kunnen ze me dit dan leveren?
  • Is er een goede helpdesk aanwezig bij eventuele problemen?
  • Welke hardphones en softphones werken met hun dienst of service
  • ...

Wat zijn de klanten van de leverancier

Ervaring van de leverancier van telefooncentrales in jouw sector of in bedrijven van de zelfde grootorde is belangrijk voor jou omdat dit jouw bedrijf ten goede komt. Een leverancier die reeds gepokt en gemazeld is in bepaalde sectoren weet ook wat de wensen van deze sectoren zijn en hebben hun product daarop aangepast.

Lees meer over telefooncentrales voor speciale sectoren:

Ook de omvang van je bedrijf speelt een rol dus lees zeker ook onze artikels over telefooncentrales kopen voor KMO's of het artikel over telefooncentrale kopen voor grote bedrijven en bedrijven met meerdere zetels.

Bespaar op uw nieuwe Cloud telefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte