Prijs cloud telefooncentrale

Vooraleer je leveranciers van telefooncentrales begint te vergelijken is het handig om te weten wat de gemiddelde prijs is van een telefooncentrale in de cloud en hoe deze prijs bepaald wordt.

De tarieven: berekend per maand of per jaar

Het grote voordeel van een telefooncentrale in de cloud is dat je geen investering dient te doen of moet inzitten met achterliggende of latere kosten zoals bijvoorbeeld de vernieuwing van een telefooncentrale na 3 jaar.

De meeste providers of leveranciers rekenen een vaste prijs per maand of soms ook een jaartarief. Wat daar allemaal inbegrepen is, is heel verschillend. In sommige gevallen is dit enkel de aansluiting van één client ( telefoonnummer ) en soms is het een totaalpakket met belminuten, of opties zoals een doorschakeling en meerdere telefoonlijnen.

Wat is allemaal mogelijk bij een telefooncentrale in de cloud en wat kosten deze?

Een telefooncentrale in de cloud kan evenveel als een telefooncentrale die je zou kopen of huren. Enkel is het zo dat hoe meer opties je kiest hoe duurder op langere termijn een telefooncentrale in de cloud is / wordt. Dit is zeker het geval bij grotere bedrijven of als je met veel telefoonnummers / clients wenst gebruik te maken van de centrale. De prijs loopt op naarmate je meer opties kiest zoals:

  • Meerdere lijnen in de wachtrij kunnen plaatsen (enkelvoudig, meervoudige,...)
  • Meerdere toestellen voor één client
  • UM ( Unified Messaging )
  • Keuzemenu voor de beller met automatische doorschakeling
  • ...

Zoals reeds vermeld: als je van plan bent om alle opties op lange termijn te gebruiken, kijk je ook best even na om een telefooncentrale te kopen, huren of leasen, eventueel met een financiering bij je financiële instelling ( investering ) om de kost van je telefooncentrale op lange termijn te spreiden.

Tip: vraag of je later opties kan inschakelen en hoeveel keer je kan switchen zonder meerprijs of hoeveel dit kost. Meestal wordt enkel de prijs gerekend voor de maanden dat je de opties gebruikt.

Prijs opstartkost telefooncentrale in de cloud: €150

Veel operatoren laten je een prijs betalen voor de aansluiting. Deze zit meestal rond de prijs van 3 maand huur. Als je een installatieprijs of startprijs dient te betalen ligt deze meestal rond de €150, dat is een éénmalige kost.

Ook kan het zijn dat er installatiekosten gerekend worden voor extra clients die je wenst aan te sluiten. Meestal is deze kost niet hoger dan één maand.

Maandelijkse kost telefooncentrale per client: vanaf €20

Normaal zal je rond de €20 betalen per client maar dit kan oplopen afhankelijk van de extra opties dat je kiest, waarschijnlijk ook door het totaal aantal clients dat je wenst aan te sluiten.

Het is logisch dat je bijvoorbeeld €200 betaalt per maand als je veel opties neemt maar slechts met één client werkt.

Bespaar op uw nieuwe Cloud telefonie

Telefooncentrale in de cloud nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte