Telefooncentrale huren

In veel gevallen zal je ofwel opteren om een telefooncentrale te kopen of een telefooncentrale te gebruiken in de cloud. Wanneer kies je om een telefooncentrale te huren en wat zijn de voordelen?

Waarom een telefooncentrale huren?

In sommige gevallen komt het voor een bedrijf financieel niet goed uit om direct over te schakelen naar de aankoop van een telefooncentrale. Toch heb je wel de nood om dit te doen omwille van plotse groei binnen je bedrijf of door een tijdelijke order(bestelling) waardoor je op dat moment met meer werknemers bent. Een centrale huren kan dan tijdelijk de beste keuze zijn want deze biedt toch een aantal voordelen.

Ook kan het interessant zijn om eerst even de telefooncentrale te huren om daarna te kijken wat de mogelijkheden zijn. Heb je wel alle opties nodig waarvoor je een maandelijks een huurprijs betaalt? Wat was de ervaring m.b.t. tot het gebruik van de centrale? Wat kan beter?

Wel is het steeds opletten dat je bij het huren van een telefooncentrale je nummers kan overnemen of zonder problemen kan overschakelen naar een andere operator / leverancier van bedrijfstelefonie.

Welke periode huur je een telefooncentrale?

Dit is héél afhankelijk per installatie maar normaal zal het huren van een telefooncentrale minstens één jaar lopen en een duur van 3 tot 5 jaar is niet onbedenkelijk. Ook hier is het dus goed uitkijken alvorens een beslissing te nemen.

Maandelijkse kosten: alles in 1?

Er horen maandelijkse kosten bij de huur van een telefooncentrale en je dient goed uit te kijken of deze in jouw huurprijs inbegrepen zitten. De kans is groot dat dit niet het geval is. Je moet dan alles samen optellen en via de huurtermijn berekenen of het de moeite loont om de telefooncentrale te huren of niet. In sommige gevallen is de het kopen van een telefooncentrale interessanter.

Bespaar op uw nieuwe telefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte