Telefooncentrale KMO: betaalbare telefonie

Als je op zoek bent naar een telefooncentrale voor een KMO (kleine of middelgrote onderneming) zijn je eisen en spijtig genoeg ook je budget veel kleiner dan mocht je een groot bedrijf zijn of internationale zetel van een multinational.

Is een VoIP-telefooncentrale betaalbaar voor een KMO?

Ja, gelukkig heeft de recente technologie ervoor gezorgd dat een digitale telefooncentrale binnen het bereik van ieder bedrijf komt te liggen. Er zijn reeds VoIP-telefooncentrales vanaf € 500 te koop. Meer informatie over de prijs van VoIP-telefooncentrales hebben we in een afzonderlijk artikel beschreven.

Ook het feit dat een telefooncentrale kan ingeboekt worden als investering, zorgt ervoor dat je de aankoop kan spreiden in de tijd. Heb je een telefooncentrale op het oog maar wens je de aankoopprijs te spreiden via een financiering bespreek dan met je boekhouder of boekhoudkantoor wat mogelijk is qua afschrijvingen of leningen.

Voip telefoon

Heeft een kleine of standaard digitale telefooncentrale voordelen voor een KMO

Natuurlijk heeft een nieuwe telefooncentrale voordelen en dit voor elk bedrijf. Bestaande klanten beschrijven onderstaande voordelen als de belangrijkste:

  • Slechts 1 bedrijfsnetwerk meer nodig i.p.v. 2 ( telefonie + internet/it-netwerk )
  • Kostenbesparing op bedrijfstelefonie
  • Tijdbesparing op personeelshandelingen
  • Controle op gesprekken en verbetering van service

Ook het feit dat er technisch meer mogelijk is door de vele opties van een telefooncentrale charmeert veel gebruikers. Alle telefooncentrale voordelen kunnen dit staven. Zo goed als alle voordelen dat in het artikel staan, zijn van toepassing op alle telefooncentrales. Dus ook de telefooncentrales voor een KMO.

Vergt de aankoop van een telefooncentrale veel aanpassingen of werken?

Zeker als kleine onderneming wil je de kosten in de hand houden. Extra werken / kosten door jouw IT-contactpersoon of IT-afdeling wens je tot een minimum beperken.

Als je reeds een bestaand IP-netwerk hebt (computers dat met elkaar verbonden zijn of zelfs gewoon een modem met internettoegang) dan zal er lokaal in je bedrijf niet veel werk meer zijn dat niet door de leverancier van de telefooncentrale kan opgeknapt worden.

De aankoop van je telefooncentrale zal normaal enkel gepaard gaan met het kiezen van de telefooncentrale dat het best past binnen je bedrijf en ook welke toestellen je waar wenst.

Wat moet je weten wanneer je als KMO een telefooncentrale koopt?

Tenzij je een bedrijf opstart, zal je al aardig weten hoe je personeelsbestand en telefonieverkeer er uitziet binnen dit en 3 jaar. Dit is de enige kennis dat je nodig hebt om een centrale aan te schaffen:

  • Met hoeveel personen werk ik ( en hebben deze personen een telefoon nodig)
  • Hoeveel collega's hebben een buitenlijn nodig
  • Hoeveel gesprekken per maand (handige informatie maar niet noodzakelijk)
Tip: kies voor een partij ( provider ) die erkend is door het BIPT ( Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie ). BIPT erkende providers zijn wettelijk gemachtigd om telefoonnummers aan te maken of bestaande nummers over te zetten.

Lees zeker ook ons artikel over alle details waar je moet op letten bij de aankoop van een telefooncentrale.

Bespaar op uw nieuwe bedrijfstelefonie

Telefooncentrale voor een KMO kopen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte