Telefooncentrale uitbreiden

Wanneer is het beter om je bestaande telefooncentrale uit te breiden in plaats van een volledig nieuwe telefooncentrale aan te schaffen? We geven je enkele goede redenen en ook jouw mogelijkheden.

Enkel de telefooncentrale (server) vernieuwen

Als je denkt aan uitbreiden, denken meeste bedrijven direct aan een volledig nieuwe telefooncentrale maar dit is in vele gevallen echt niet nodig. Door een offerte aan te vragen voor telefooncentrales waarbij je enkel vraagt naar een nieuwe telefooncentrale ( server/PABX ) kunnen alle toestellen blijven bestaan.

De nieuwe server kan dan bijvoorbeeld de nodige extra aansluitingen ( extensions/clients ) leveren. Zo wordt jouw telefooncentrale uitgebreid maar met een nieuwe telefooncentrale.

Als er nood is aan nieuwe opties dewelke jouw oude telefooncentrale niet kan aanbieden, kan een uitbreiding met enkele nieuwe toestellen ( clients of extensions ) ook al een verbetering brengen.

Tip: Bij een uitbreiding is het héél belangrijk dat er continuïteit en compatibiliteit is tussen de verschillende onderdelen van de telefooncentrale.

Nieuwe telefooncentrale aan de oude koppelen

Als je een bestaande telefooncentrale wenst uit te breiden kan het interessant zijn om een extra telefooncentrale te koppelen in plaats van de bestaande telefooncentrale te udaten of volledig te vernieuwen.

In dat geval heb je twee mogelijkheden: je koppelt een analoge telefooncentrale aan of je opteert voor een digitale VoIP-telefooncentrale.

Bestaande telefooncentrale uitbreiden met een extra telefooncentrale: IPBX

Ben je overtuigd van de voordelen van digitaal telefoneren en wens je jouw bestaande telefooncentrale uit te breiden met een VoIP-telefooncentrale kan dit perfect. Een opstelling waar een telefooncentrale zowel bestaat uit analoog als digitaal noemt men een IPBX-telefooncentrale.

Je kan dan reeds gebruik maken van alle voordelen van een VoIP-telefooncentrale zoals goedkoop internationaal bellen en gratis intern bellen. Anderzijds kunnen bedrijfskritische verbindingen blijven bestaan op analoog. We denken dan bijvoorbeeld aan bepaalde softwarekoppelingen of dure aangesloten toestellen zoals netwerkfaxmachines.

Bestaande telefooncentrale uitbreiden met een tweede telefooncentrale: VoIP en de cloud

Je hebt reeds een VoIP-telefooncentrale en je denkt aan uitbreiden? Bekijk dan ook zeker de voordelen van een VoIP-telefooncentrale in de cloud want dit kan in vele gevallen een lage instap betekenen voor jouw bedrijf. Nieuwe sluit je aan op de telefooncentrale in de cloud, deze clients maken ook gebruik van alle nieuwe opties.

Bij deze opzet kan je ook kiezen om maandelijks de nieuwe uitbreiding te evalueren en eventueel langzaam meerdere clients in de cloud te plaatsen of alsnog te opteren voor een nieuwe eigen VoIP-telefooncentrale.

Tip: Bij elke uitbreiding of aanpassing van een telefooncentrale raden we aan nauw samen te werken met jouw IT-afdeling of te werken met een integrator van telefooncentrales.

Bespaar op uw nieuwe bedrijfstelefonie

Telefooncentrale laten uitbreiden? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte