Oude telefooncentrale vernieuwen, vervangen of moderniseren?

Als jouw bedrijf reeds een telefooncentrale in huis heeft, ken je de voordelen van een telefooncentrale. Wens je de oude telefooncentrale, te vernieuwen of te moderniseren dan is het belangrijk om te weten welke opties en soorten je hebt voor de aankoop of huur van een nieuwe telefooncentrale.

Waarom opnieuw kiezen voor analoog bij een nieuwe telefooncentrale?

Ondanks dat iedereen overtuigt is dat VoIP de toekomst is bij telefooncentrales, bestaat de kans dat voor jouw bedrijf de overstap nog iets te vroeg komt.

Ook het financieel plaatje moet kloppen. Het overschakelen van een grote analoge telefooncentrale naar een digitale VoIP telefooncentrale kan wegen op uw budget. Er zijn alternatieven zoals de aankoop financieren. Er zijn ook nog andere redenen waarom je nog kiest voor een analoge telefooncentrale:

  • Er is te weinig personeel in huis om vlot over te schakelen naar VoiP (tijd en/of kennis van personeel)
  • Er draaien cruciale softwarepakketten dat enkel ondersteund worden door analoge telefooncentrales
  • Er is geen standvastig internetverbinding aanwezig
  • Bepaalde opties van de telefooncentrale zijn niet aanwezig bij VoIP
  • Andere vestigingen/locaties schakelen nog niet over en je dient uniform of compatibel te zijn

Overschakelen van analoog (PABX of PBX) naar digitaal (VoIP)

Overschakelen van analoog naar digitaal heeft alleen maar voordelen. Als je bovenstaande obstakels kan doorstrepen, is er geen reden om te kiezen voor VoIP.

Kleine telefooncentrales vernieuwen is simpel en goedkoop. Je kan je bij deze telefooncentrales zelf de vraag stellen of je met jouw bedrijf niet beter af bent met een telefooncentrale in de cloud. Hoe dan ook zal je veel geld besparen in de telefoniekosten met je overstap.

Voor grote telefooncentrales zijn de voordelen ook vlug bewezen. Alle opties van analoog zijn ook aanwezig bij VoIP en de telefoniekosten dalen drastisch. Bij de overschakeling is interne kennis of samenwerken met een integrator wel aangewezen.

Is het budget niet aanwezig of dienen sommige onderdelen of diensten te blijven functioneren op analoog kan je kiezen voor een IPBX telefooncentrale.

Niet vernieuwen maar deels overschakelen of uitbreiden

Je hoeft niet steeds direct een nieuwe telefooncentrale te kopen of huren. In sommige gevallen is het beter om je bestaande telefooncentrale uit te breiden of over te schakelen met één dienst in plaats van het voltallige bedrijf.

Lees hier meer over het uitbreiden van een bestaande telefooncentrale.

Bespaar op uw nieuwe bedrijfstelefonie

Telefooncentrale laten vernieuwen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte