Maandelijkse kosten telefooncentrales

Elke leverancier hanteert haar eigen manier van maandelijkse kosten te factureren. Sommigen doen het zelfs volledig gratis.

Wat zijn de mogelijke maandelijkse kosten?

Eens je een VoIP telefooncentrale gekocht hebt, zal je merken dat er soms toch nog enkele maandelijkse kosten te betalen zijn. Deze maandelijkse kosten kunnen bestaan uit:

 • Aantal accounts of clients (aantal gebruikers of telefoonnummers)
  Het aantal nummers vrijhouden kan een kost zijn bij de aankoop van een telefooncentrale omdat deze overal dienen herkent te worden en bereikbaar dienen te zijn.
 • Het aantal gebruikte lijnen of maximum aantal simultaan bruikbare lijnen
  Het is niet omdat je bijvoorbeeld 20 telefoonnummers beschikbaar hebt dat deze allemaal simultaan kunnen bellen of gebeld worden. Ook het maximum aantal beschikbare lijnen speelt een rol.
 • Een combinatie van bovenstaande
  Het gebeurt dat een leverancier kiest om zowel het aantal clients als het aantal beschikbare lijnen te factureren. Normaal zullen de gehanteerde prijzen dan wel lager zijn dan de afzonderlijke kosten.
 • Geen maandelijkse kosten buiten belminuten
  Sommige operatoren rekenen geen kosten aan buiten het bellen naar externe nummers. Ze gaan er dus van uit dat je als bedrijf voldoende zal bellen naar deze nummers om de kost van het beschikbaar stellen van telefoonnummers en lijnen terug te winnen.
Tip: let goed op en reken uit welke opties voor jouw bedrijf het beste is. De beste prijs is afhankelijk van je telefoonverkeer.

Wat betaal je niet bij de aankoop van een telefooncentrale maar wel bij het huren?

We stellen ons even de omgekeerde vraag en bekijken wat je niet dient te betalen als je opteert om een telefooncentrale te kopen in plaats van te huren:

 • Je betaald bijvoorbeeld niet voor bepaalde opties zoals opnemen, doorschakelen, meldingen, …
 • Ook voor intern telefoneren of inbellen op je eigen telefooncentrale zal niet gefactureerd (kunnen) worden en is dus steeds gratis.

Bespaar op uw nieuwe bedrijfstelefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte