VoIP telefooncentrale

VoIP telefonie

Met de komst van stabiele internetverbindingen in België is de opkomst van hosted VoIP-telefooncentrales niet meer te stoppen. De vele voordelen van een digitale telefooncentrale op maat en zonder zware instapkosten of onderhoud spreekt vooral veel kleine bedrijven aan maar dit betekend zeker niet dat hosted centrales niet geschikt zijn voor grote bedrijven. De voordelen en opties op een rij.

VoIP: nieuw met 20 jaar ervaring

Ondanks het feit dat VoIP-telefooncentrales en digitale telefonie nu pas doorbreken in België wil niet zeggen dat het hier om een gloednieuwe technologie gaat. Reeds in de jaren 90 van vorige eeuw werden bedrijven reeds uitgerust met een VoIP-telefooncentrale om de kost van interne gesprekken te vereenvoudigen. Dit was vooral bij multinationals in Noord-Amerika en Europese bedrijven met meer dan 1.000 werknemers.

Met de komst van een stabiel internet overal in Europa werd bellen via VoIP ook een goedkope oplossing om externe gesprekken te voeren.

Hosted VoIP-telefooncentrales: de perfecte oplossing

Nu zijn we zelf nog een stap verder want, net zoals we onze websites en e-mail op afstand beheren, is jouw eigen telefooncentrale ook op afstand beheerbaar.

De VoIP-telefooncentrale wordt op een netwerkcomputer (server) bij jouw provider/operator geplaatst en van daar uit beheerd. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over:

  • extra opties
  • Updates
  • Beveiliging
  • Vernieuwingen
  • Back-up van gegevens zoals belgegevens of telefoonnummers
TIP: bij een hosted VoIP-telefooncentrale valt de aankoopprijs volledig weg en huur je enkel de opties.

Wat zij de voordelen van een hosted VoIP-telefooncentrale?

Ok, je kon hierboven lezen dat een hosted telefooncentrale veel kopzorgen wegneemt door het volledige onderhoud van de centrale op zich te nemen. Daarnaast kan je ook genieten van extra voordelen zoals:

  • Goedkoper bellen
  • Tijdelijk inschakelen van opties zoals een wachtrij, doorschakelen,...
  • Eenvoudig extra nummers aanvragen
  • Gratis bellen naar interne nummers zoals thuis, magazijn,...
  • Vlot doorschakelen naar andere toestellen binnen de centrale (receptie, helpdesk,... )
TIP: Overstappen van analoog naar VoIP gebeurt met behoud van je telefoonnummer.

Betere telefoontoestellen en apps

Bij de overstap van analoog naar digitaal krijg je ook toegang tot betere telefoontoestellen. Zo kan je jouw smartphone gebruiken als vaste telefoon simpel door een gratis app (applicatie) te installeren op je GSM. Je bent dan mobiel bereikbaar via het bedrijfsnummer. Ook de vaste toestellen, clients genoemd, zijn minicomputers die alles kunnen zoals het gebruik van een centraal telefoonboek. De prijs van zo'n vast toestel start al vanaf € 50.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

VoIP telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte