Hosted PBX of PABX telefooncentrale

Tot enkele jaren geleden was het onmogelijk om je telefooncentrale uit te besteden. Met de opkomst van betrouwbare digitale telefoonlijnen is hier verandering in gekomen. Hosted PBX of PABX is zelfs een volwaardig alternatief om kosten uit te sparen.

Wat is een PBX of PABX telefooncentrale

Languit betekent PBX of PABX zoveel als Private Automatic Branch eXchange en zorgt er voor dat meerdere toestellen op één buitenlijn kunnen aangesloten worden. Hoe meer toestellen, hoe meer buitenlijnen er nodig zijn want er kan maar één of twee simultane gesprekken gevoerd worden op een buitenlijn. Bij bedrijven zijn deze buitenlijnen meestal van het ISDN-type.

Hosted telefooncentrale of telefooncentrale in de cloud

Momenteel kan je perfect toestellen aansluiten op een telefooncentrale dat zich niet meer in jouw bedrijf bevindt. Deze oplossing noemt men hosted telefooncentrale of telefooncentrale in de cloud. Bij een telefooncentrale in de cloud wordt er geen gebruik meer gemaakt van analoge buitenlijnen zoals een ISDN-lijn maar wordt elk gesprek digitaal verzonden via het internet. De werking is het zelfde als zou je een lokale VoIP-telefooncentrale kopen.

Analoge PBX telefooncentrale combineren met een VoIP-telefooncentrale. Kan dat?

Gelukkig kan dit inderdaad. Door lokaal een IPBX-telefooncentrale te installeren. Deze telefooncentrale zorgt er voor dat analoge toestellen aangesloten kunnen blijven en dat digitale clients gebruik kunnen maken van analoge buitenlijnen.

Nog een stap verder: IPBX-telefooncentrale in combinatie met een VoIP-telefooncentrale in de cloud

Maar wat als je nu niet meer wenst te investeren in een telefooncentrale? Dan kan je het nieuwe digitale onderdeel gewoon uitbesteden. Dit uitbesteden noemt men SaaS ( Software as a Service ) of ook wel software in de cloud ( hosted ).

Bij deze opzet worden alle nieuwe digitale toestellen rechtstreeks verbonden met een VoIP-telefooncentrale die niet meer lokaal maar bij een operator/leverancier staat. Zo kan je direct van alle belangrijke opties genieten zonder een zware investering. Door de simpele overschakeling kan je beginnen met één dienst over te schakelen ( bijvoorbeeld de helpdesk of internationale klantendienst ).

TIP: met een VoIP-telefooncentrale in de cloud kan je eenvoudig en goedkoop overschakelen van analoog naar digitaal telefoneren.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Hosted PBX of PBAX telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte