Kleine telefooncentrale

Niet iedereen heeft nood aan een telefooncentrale met alle mogelijke opties en configuraties. Soms is het voldoende om meerdere toestellen te kunnen aansluiten en dan kies je voor een kleine telefooncentrale.

Wat is het verschil tussen een kleine en grote telefooncentrale?

We zullen eerst starten met wat wel het zelfde is want daar koop of huur je een telefooncentrale voor.

  • Op elke telefooncentrale, klein of groot, kan je meerdere toestellen aansluiten
  • Meerdere simultane lijnen zijn mogelijk (mede afhankelijk van je analoge operator als je werkt met een analoge telefooncentrale)
  • Antwoordapparaat
  • Vrije keuze tussen analoog of digitaal ( VoIP ) bellen. Er bestaan kleine telefooncentrales die beiden ondersteunen.

Het grote verschil tussen een kleine telefooncentrale en een volwaardige telefooncentrale ligt bij de opties en het aantal clients of extensies dat je kan aansluiten op de centrale. Zo zal je bij een kleine telefooncentrale een maximum van 6 tot 8 toestellen kunnen connecteren. Uitbreiden is ook zo goed als uitgesloten. Wens je meer toestellen te connecteren, zal je een andere telefooncentrale moeten kopen.

Kleine telefooncentrales zonder VoIP operator

Veel van de kleine telefooncentrales zijn eigenlijk thuiscentrales met de bedoeling meerdere toestellen samen te brengen naar één of twee analoge buitenlijnen. Ook VoIP bellen is mogelijk al is dit meestal enkel binnen het netwerk van de producent zelf. Dit laatste voordeel vervalt vlug gezien de grote toename van VoIP operatoren die software op jouw smartphone staan hebben zoals WhatsApp en Facebook Messenger.

Het ontbreken van opties

Bij een kleine telefooncentrale zal je het ook moeten stellen zonder opties dat eigen zijn aan analoge telefooncentrales of digitale telefooncentrales binnen bedrijven. We bedoelen opties zoals:

  • Koppeling aan andere software zoals e-mail software, ERP software en CRM software
  • Unified Messaging
  • Sectorspecifieke opties zoals wachtrijen, Call forwarding, doorschakeling naar GSM, ..

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Kleine telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte