Analoge telefooncentrale

Voor de komst van VoIP en VoIP telefooncentrales begin deze eeuw was analoge telefonie alleenheerser. Ook nu nog is analoge telefonie goed voor 80% van het business telefoonverkeer. Een analoge telefooncentrale biedt bedrijven met analoog telefoonverkeer ongelooflijk veel opties.

Wat is een analoge telefooncentrale?

Bij analoge telefonie komen er één of meerdere telefoonlijnen binnen in een bedrijf. Binnen de meeste bedrijven zijn deze analoge telefoonlijnen van het ISDN-type ( opvolger van de gewone analoge buitenlijn ). Eén ISDN lijn kan tot 2 afzonderlijke signalen transporteren.

Een analoge telefooncentrale zorgt ervoor dat deze binnenkomende ISDN lijn kan gebruikt worden door meerdere toestellen. Deze toestellen dienen wel allemaal verbonden zijn met de telefooncentrale via een analoge telefoonkabel.

Het is dus met een analoge telefooncentrale niet meer nodig om alle toestellen aan te sluiten op het publieke telefoonnetwerk.

Hoeveel en welke toestellen kan je aansluiten op een analoge telefooncentrale?

Elke analoge telefooncentrale kan de buitenlijnen sturen naar toestellen die in verbinding staan met deze centrale. Deze toestellen worden ook wel eens extensions genoemd en bevatten onder andere:

  • een faxmachine
  • een modem ( internetmodem of andere )
  • telefoontoestellen

Het aantal toestellen dat op deze telefooncentrale aangesloten kan worden is afhankelijk van de telefooncentrale zelf. Feit is wel dat, eens de buitenlijnen allemaal in gebruik zijn, er een bezetsignaal te horen is. Een nieuw telefoongesprek opzetten kan dan pas weer als er een buitenlijn beschikbaar komt.

Om deze bezettoon te vermijden huren veel bedrijven meerdere ISDN-lijnen. Deze lijnen zijn echter niet goedkoop. Een goede planning en inschatting van het telefoonverkeer is dus nodig.

Analoge telefooncentrales voor grote bedrijven

Met meer dan 20 extentions ( aangesloten toestellen ) kan je beter gebruik maken van een PBX centrale of PABX-telefooncentrale. Deze telefooncentrales zijn zo gebouwd dat ze wel tot 1.000 toestellen kunnen sturen.

Voordelen van een analoge telefooncentrale

Het grootste voordeel van een analoge telefooncentrale is dat er geen bijkomende provider gezocht dient te worden. Je kan de telefooncentrale aansluiten op je analoge lijn en de kous is af. De reeds aanwezige analoge toestellen worden dan op de telefooncentrale geschakeld in plaats van rechtstreeks op een buitenlijn.

Werkte je reeds met meerdere ISDN-lijnen dan zorgt een telefooncentrale er voor dat je één op de vijf buitenlijnen kan schrappen. Een ongelooflijke besparing!

De prijs. Hoeveel kost een analoge telefooncentrale?

Je zou denken dat een toestel dat je zo veel geld kan uitsparen ook veel geld zou kosten maar het tegendeel is waar. Reeds voor €250 heb je een goede analoge telefooncentrale. Analoge toestellen om aan te sluiten op je telefooncentrale vind je in doe-het-zelf zaken en multimediawinkels /electrowinkels. Prijzen voor deze toestellen of extentions starten vanaf €20.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Analoge telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte