Cloud telefooncentrale

Iets in de cloud plaatsen betekend kortweg beschikbaar maken op afstand. Ook voor telefooncentrales is dit mogelijk. Welke eisen worden gesteld en is het voor ieder bedrijf beschikbaar?

Wat is een telefooncentrale in de cloud

Net zoals we elektriciteit ontvangen via het distributienet of onze website raadplegen, gebruiken we nu ook telefooncentrales. De telefooncentrale wordt op afstand beheerd door een VoIP operator en je bent verbonden met je telefooncentrale via het internet.

Lokaal in je bedrijf koppel je dan verschillende toestellen aan de telefooncentrale via een log-in en paswoord. Werk je met een smartphone dan gebeurt dit via een gratis app maar je kan ook digitale telefoons kopen. Deze noemen ze hardphones.

Het woord cloud komt uit de schematechnieken waar een groot decentraal netwerk aangeduid wordt met een wolk.

Welke telefooncentrales in de cloud kan je gebruiken? Analoog (PABX) of digitaal (VoIP)

Aangezien telefooncentrales in de cloud via het internet werken, is het niet mogelijk om analoge signalen door te sturen. We komen dus automatisch uit bij digitale signalen of VoIP telefooncentrales.

Werk je wel nog met veel analoge toestellen of met een analoge telefooncentrale kan je kiezen uit volgende opties:

  • je schakelt slechts een deel (één dienst, enkele toestellen) over
  • je koppelt lokaal een VoIP Gateway dat analoge signalen omzet naar digitale signalen (of omgekeerd)

Vooral de tweede oplossing is enkel interessant bij grote bedrijven of grote telefoonnetwerken omwille van de aankoopprijs van een VoIP Gateway.

Enkel voor kleine of grote bedrijven?

In vele gevallen zal een operator vele versies beschikbaar hebben van de telefooncentrale. Groeien en dus meerdere clients (toestellen) aansluiten is geen probleem. Ook eventueel annuleren van nummers of toestellen kan vlot.

TIP: door haar schaalbaarheid en lage instapkost zijn telefooncentrales in de cloud perfect voor bedrijven.

Het is deze schaalbaarheid dat telefooncentrales in de cloud interessant maken. Bij het kopen van een telefooncentrale zal je reeds op voorhand moeten inschatten hoeveel toestellen je nu en binnen 3 jaar wenst aan te sluiten op je telefooncentrale.

Bespaar op uw nieuwe cloud telefonie

Telefooncentrale in de cloud nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte