Integratoren van telefooncentrales

Ook al weet je als bedrijf perfect wat je wenst, er is niet altijd iemand beschikbaar binnen jouw werkomgeving die de integratie en installatie van de telefooncentrale op zich kan nemen. Op dat moment doe je beroep op een integrator van telefooncentrales.

Wat is een integrator van telefooncentrales?

Een integrator zorgt er voor dat alles binnen het bedrijf perfect met elkaar communiceert. Als we dan denken aan telefooncentrales zorgt een integrator er voor dat alle toestellen perfect ingesteld worden en dat bepaalde opties van de telefooncentrale goed geconfigureerd worden. We denken dan bijvoorbeeld aan de telefoonboek, wachtmuziek en wachtrijen maar ook de voicemail en doodschakelingen.

Groot voordeel om specifiek voor een integrator van telefooncentrales te kiezen is de kennis ter zake en ervaring. Jouw eigen IT-afdeling of consultant zal zich een weg moeten banen en zoeken waar alle opties en instellingen zich bevinden.

Wanneer doe je effectief beroep op een integrator?

Er zijn twee grote redenen om beroep te doen op een integrator van telefooncentrales:

De eerste reden is tijdsgebrek binnen de eigen werkomgeving. Zelfs een kleine installatie brengt toch wat denkwerk met zich mee. Als er dan al verschillende projecten lopen binnen je eigen IT-afdeling of een externe consultant moet extra uren vrijmaken, kan je beter gebruik maken van een integrator. Groot voordeel is dat je dan het project ook perfect individueel kan evalueren.

De tweede reden is als de installatie van de telefooncentrale niet zo vanzelfsprekend is. Enkele voorbeelden wanneer een integrator aan te raden is:

  • Koppeling met bestaande software
  • Overplaatsen van gevoelige gegevens van klanten, leveranciers, patiënten, …
  • Meerdere vestigingen
  • Uitbreiding van een bestaande telefooncentrale

Bij bovenstaande voorbeelden is er communicatie met sector-specifiek taalgebruik nodig tussen de verschillende partijen, vestigingen of leveranciers. Als er dan een schakel is met te weinig ervaring omtrent telefooncentrales kan het project vertraging oplopen en ook meer kosten dan gebudgetteerd.

TIP: een integrator beperkt de kans op onderbrekingen, projectvertraging en verlies van gegevens.

Beperkt een integrator mijn keuze in het soort telefooncentrale?

Het kan niet dat een integrator thuis is in alle soorten telefooncentrales. Heb je een specifiek soort telefooncentrale op het oog dan zal je in functie van deze telefooncentrale een integrator moeten kiezen.

Omgekeerd kan natuurlijk ook. Je zoekt een integrator die het best past binnen je bedrijfsprofiel en werk met deze integrator de beste oplossing uit voor telefonie binnen jouw bedrijf.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte