Voordeel cloud telefooncentrale

Er zijn veel voordelen verbonden aan de VoIP-telefooncentrale in de cloud. We sommen in dit artikel de belangrijkste even op maar overleg met jouw leverancier zeker over jouw noden en je zal merken dat de voordelen van de cloud onbeperkt zijn.

De kost of prijs van de aankoop van een telefooncentrale valt weg

Niet enkel kleine bedrijven hekelen grote investeringen waar ze niet direct return van krijgen. Je kan natuurlijk opteren om de telefooncentrale te kopen en als investering te aanzien maar soms is het eenvoudiger wanneer je de aankoop gewoon niet moet doen. Niet elk bedrijf heeft direct inzicht op haar noden binnen nu en 3 jaar.

Automatische update/recente versie

Geen zorgen meer of je telefooncentralesoftware nog up-to-date is of dat je beschikt over de laatste softwareversie. Dit wordt allemaal geregeld door de leverancier / operator die jouw telefooncentrale in de cloud beheert. Via het internet worden de laatste nieuwe updates geïnstalleerd.

Flexibel kiezen tussen opties: gebruik een optie slechts enkele maanden

Ben je van plan om in het najaar een grote campagne te lanceren met ondersteuning van je salesteam? Wil je versterking bieden aan je helpdesk bij de lancering van een nieuw product? Dit zijn maar twee voorbeelden van een tijdelijke verhoging van je telefoonverkeer. Op zulke momenten is het handig om een paar extra opties van een telefooncentrale te kunnen inschakelen.

Als je een telefooncentrale in de cloud hebt, kan je er voor kiezen bepaalde functies een paar maand in te schakelen voor bepaalde telefoonnummers. Je hoeft dan geen dure software-update door te voeren om bijvoorbeeld 2 maand een optie te gebruiken om helpdesks of callcenters te ondersteunen ( dynamische wachtrijen, logging, … )

Natuurlijk kan het ook gaan om eenvoudigere opties zoals doorschakeling op hetzelfde nummer wanneer je op reis bent of tijdelijk op een werf werkt en dus enkel mobiel bereikbaar bent.

Groeien op je eigen tempo

Bijvoorbeeld: vandaag werk je met 3 personen aan een prachtig product.

  • Zal dit product direct aanslaan?
  • Zal ik verkopers nodig hebben in het buitenland?
  • Moet ik voor iedereen afzonderlijke nummers hebben?
  • ...

Allemaal vragen waar je geen antwoord op weet en waar je eigenlijk niet wenst over na te denken op dit moment. Geen probleem want met een telefooncentrale in de cloud heb je een dienst die perfect kan meegroeien op jouw tempo. En in het slechtste geval... ook razendsnel kan terugschakelen indien nodig.

Betere beveiliging dan in een KMO

Als middelgroot of klein bedrijf is het niet altijd mogelijk om een geschikte ruimte of plaats vrij te maken voor je telefooncentrale. Je telefooncentrale dient even goed beveiligd te zijn als een netwerkserver of een computer met bedrijfsgevoelige gegevens. Lees meer over de goede beveiliging van een telefooncentrale in de cloud.

Behoud telefoonnummers

Sommigen denken onterecht dat, als je overschakelt naar een digitale telefooncentrale in de cloud je jouw analoge telefoonnummers verliest. Dit is niet waar. Je kan jouw telefoonnummer gewoon meeverhuizen. Meer zelfs, je kan sommige telefoonnummers bundelen. Zo krijg je opeens een heel arsenaal aan telefoonnummers zodat elk personeelslid afzonderlijk een nummer krijgt toegewezen.

Bespaar op uw nieuwe Cloud telefonie

Telefooncentrale in de cloud nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte