Beveiliging cloud telefooncentrale

Bij de telefooncentrale in de cloud zijn er een paar beveiligingsproblemen dat je zelf niet wenst of durft te nemen. Perfect want jouw leverancier neemt deze voor jou.

Neem bijvoorbeeld jouw klantenbestand. De jarenlange input van gevoelige data, leveringen, bestellingen, aankopen, persoonlijke contacten,… dienen degelijk beveiligd te worden.

Toch kunnen dergelijke gegevens aangetast worden. De meest voorkomende beveiligingsproblemen zijn:

  • Diefstal (door personeel of onbekende)
  • Brandschade, waterschade of andere beschadiging
  • Foute handelingen door IT of onbevoegde personen
  • Stroompanne of stroomonderbrekingen

Up-to-date virusscanners

De software van een telefooncentrale draait op een server. Dit is een sterke computer maar het is en blijft een computer dat verbonden is met het internet. Dus net zoals elk apparaat dient ook deze server perfect, of misschien zelfs meer, gewapend te zijn tegen virussen.

Professionele viruspakketten voor servers kosten aardig wat geld en ook dienen ze steeds de laatste versie omvatten van virusdatabases. Bij een telefooncentrale in de cloud wordt ook dit allemaal voor jou automatisch geregeld en up-to-date gehouden. Je betaalt slecht een kleine maandelijkse bijdrage om van de updates te genieten.

Meest recente versie ( fouten of zwakke plekken verwijderd )

Zoals bij elk softwarepakket is ook de software van een telefooncentrale onderhevig aan updates. Dit om vernieuwing door te voeren maar ook soms om de software terug waterdicht te maken tegen hacking en andere aanvallen van buitenaf. Op zich kan dit beveiligingslek ook intern zijn. Een bepaalde afdeling die onterecht inzicht heeft op bijvoorbeeld financiële gegevens van een klant of leverancier kan niet.

Tip: Vraag voor de aankoop / huur van een telefooncentrale hoe het zit met updates / backups en beveiliging van jouw bedrijfsgegevens.

Bespaar op uw nieuwe Cloud telefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte