Telefooncentrale voor hotels & horeca

De mogelijkheden van VoIP-telefooncentrales zijn bijna letterlijk eindeloos. Ben je actief in de horeaca zoals een hotel, vakantiedomein of bezit je meerdere vakantiehuizen dan kan je echt het onderste uit de kan halen met een digitale telefooncentrale.

Standaard toepassingen van een digitale telefooncentrale

Door gebruik te maken van een telefooncentrale binnen je horecabedrijf, heb je direct verschillende handige tools ter beschikking zoals:

  • Gratis intern bellen
  • Mobiele telefoonnummers
  • Centrale telefoonboek
  • Integratie met bestaande software zoals crm, erp,...
  • ...

Lees zeker onze top 10 voordelen van een digitale telefooncentrale.

Speciale voordelen en eigenschappen voor horeca en hotel

Als je gasten ontvangt is het belangrijk om het volledige plaatje te overzien. Dus ook wat ze doen met het telefoonverkeer is belangrijk. Goedkoop een kamer laten boeken en dan tot de vaststelling komen dat er 3 uur naar Azië of Amerika gebeld is, is geen leuke vaststelling.

Telefoniste receptie hotel

De meest voorkomende eigenschappen die besteld worden bij een digitale VoIP-telefooncentrale zijn:

Wake-up calls voor kamertelefoons

Veel gevraagd en dus standaard aanwezig in hotels. Deze optie is zo ingeburgerd dat het ook bij VoIP-telefooncentrales niet kon ontbreken.

Inchecken en uitchecken van gasten

Door het inchecken en uitchecken van gasten weet je perfect wie verantwoordelijk is voor welk telefoonverkeer.

Aanpassen DND status

DND of Do Not Disturb status aanpassen per kamer of per telefoon.

Telefonische bestellingen via codes

Klanten of gasten kunnen via codes de minibar laten aanvullen of bijvoorbeeld ontbijt op bed bestellen zonder dat de receptie zich nog moet bekommeren met de rondslomp. De bestellingen gaan dan rechtstreeks door naar de keuken of verantwoordelijke.

Actief of deactiveer externe gesprekken van kamertelefoons

Het hoeft niet altijd mogelijk te zijn om gasten op hun kamer naar buitenlijnen te laten bellen. Met een digitale telefooncentrale kan je per kamer instellen of je gasten dit kunnen of niet. In sommige gevallen kan je er zelf voor kiezen dat ze eerst de centrale of receptie dienen te bellen om dan pas doorgeschakeld te kunnen worden.

Centraal telefoontoestel aan bar of receptie met teller

Wens je aan de bar of receptie een telefoontoestel te plaatsen waar gasten of bezoekers kunnen bellen dan is het met een telefooncentrale zelfs mogelijk om te zien waar en hoelang er gebeld is. Door deze optie is het zelfs mogelijk om het gesprek achteraf al dan niet door te rekenen aan de klant.

Integratie en koppeling met je boekingssysteem ( PMS software – Property Management Systems )

Al de bovenstaande voordelen dan nog eens koppelen aan je boekingssysteem is de ultieme oplossing. Factureer automatisch eventuele gesprekken, koppel het in en uitchecken van gasten en bijhorende telefonie.

Klik hier en ontdek de soorten telefooncentrales voor horecazaken.

Bespaar op uw nieuwe telefooncentrale

Telefooncentrale voor horeca nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte