Unified communication telefooncentrale: video, tekst, spraak, sms

Communiceren met elkaar in een bedrijf is tegenwoordig veel meer dan elkaar horen aan de andere kant van de lijn. Het is elkaar schrijven, zien en tussendoor berichten over kleinigheden... Unified messaging is de oplossing.

Unified messaging of unified communication: de vlag dat de lading moet dekken

Er zijn tegenwoordig tal van manieren om te communiceren en er komt elk jaar een nieuwe communicatiemethode bij. Om niet steeds alles afzonderlijk te moeten benoemen en behandelen, kwam men met UF of UC ( unified messaging of unified communication ). Alles wat je doet om met een ander persoon in contact te komen valt hier onder. Ook het feit dat zo goed als alle communicatie op afstand tegenwoordig over een IP-netwerk begint te lopen, maakt deze behandelingsmethode ook kostenbesparend.

Zoals je leest, kan je bijna alle communicatie over een IP-netwerk ( bekabeld of draadloos ) zenden en ontvangen. Met een digitale telefooncentrale zijn de mogelijkheden oneindig geworden:

  • Real-time video conferencing
  • Spraak en telefoongesprekken
  • Tekstboodschappen zoals mail of sms
  • ...

Nog een leuke extra van een VoIP telefooncentrale: groepen

Alsof bovenstaande nog niet voldoende is, geven we je nog een ander sterk punt van een digitale telefooncentrale: alles kan zonder problemen in groep gebeuren.

Tip: een VoIP-telefooncentrale kan alle soorten communicatie aan tussen 2 of meer personen.

Hadden we vroeger een telefoongesprek met 3 personen dan kan dit nu met videobeelden. Ook onze tekstboodschappen ( sms ) worden naadloos omgezet naar onze voicemail of heb je liever dat je voicemail rechtstreeks naar je mailbox gestuurd wordt? Ook dit is geen enkel probleem met VoIP.

Even opletten: niet allemaal rozengeur en maneschijn

Bij alles wat je onderneemt zal je beperkingen tegenkomen en dit is ook bij een VoIP-telefooncentrale als het over Unified Communication gaat. Er wordt namelijk aardig gebruik gemaakt van je netwerk als je met meerdere communiceert en zeker als je dit met beeld en klank wenst te doen.

Denk je dat je op regelmatige basis gesprekken zal hebben met meerdere personen ( conference call)  dan is het belangrijk dit door te geven bij je offerte voor een telefooncentrale.

Unified communication: alles samenbrengen ( mail, sales, hr, crm, … )

Denk er ook aan bij je offerteaanvraag of je telefoongesprekken en mails samen wenst te gebruiken. Het is namelijk belangrijk om te weten of de software van je toekomstige telefooncentrale deze functie biedt.

Tip: vraag of je telefooncentrale zelf unified messaging ondersteunt of kan communiceren met externe software.

Het kan ook perfect dat je telefooncentraleprovider zelf geen software aanbiedt maar dat de gegevens kunnen ingelezen of uitgelezen worden door externe software. We denken hier vooral aan je sales-afdeling, CRM software of zelfs software voor callcenters. Het kan zelfs best zijn dat je wenst dat je HR-afdeling haar volledige communicatie in kaart te brengt. Met een geïntegreerde VoIP-telefooncentrale is dit dus allemaal mogelijk.

Let er wel even op of je alle snufjes ook echt nodig hebt want naast de hogere aankoopprijs zal je ook waarschijnlijk een hogere maandelijkse kost hebben en de kans op foutjes of gewenste aanpassingen worden ook groter.

Bespaar op uw nieuwe VoIP telefonie

Telefooncentrale nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte